Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7903 Heidi Bjerkan med restaurant Credo får tildelt Stiftelsen UNI sin Miljøvernpris for 2022

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 20. oktober 2022 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Gjennom fokus på produkter med kort vei fra jord til bord, kompostering, utnyttelse av sesongens råvarer i tillegg til arbeidet med å gi kunnskap og skape interesse for bærekraft for nye generasjoner – har Heidi Bjerkan vist gjennomføringsevne og et brennende engasjement for en grønn drift av sine spisesteder.

Restaurant Credo er en av Norges fremste restauranter og har profilert seg på bærekraft og et omfattende samarbeid med bønder og produsenter.

I 2019 fikk Credo Michelins egen bærekraftpris i tillegg til den høythengende Michelin-stjernen. Credo har lenge brukt mye tid og plass til opplæring av unge kokker. På Geitmyra Credo får også skoleelevene i Trondheim og omegn glede av denne kompetansen.

Bjerkan har en sterk og anerkjent posisjon i miljøet og påvirker positivt i så måte. Gjennom sitt engasjement inspirerer hun barn og unge til å tenke over sitt forhold til mat og råvarer – og ikke minst er hun et eksempel til etterfølgelse for andre aktører i bransjen.

Med bakgrunn i dette ønsker Stiftelsen UNI å tildele Heidi Bjerkan Miljøvernprisen for 2022.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss