Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7828 Stiftelsen Make-A-Wish Norge får økonomisk støtte til oppfyllelse av ønsker for barn med livstruende sykdom

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 20. oktober 2022 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

I våres har de frivillige endelig kunne oppfylle ønsker og skape magiske øyeblikk for våre ønskebarn og deres familier, ikke minst for de som har ventet på at samfunnet skulle åpne igjen, etter 2 år med pandemi.

Stiftelsen Make-A-Wish er en frivillig organisasjon hvis Visjon er å oppfylle ønsker for alle barn mellom 3 og 18 år, som lever med livstruende sykdom i Norge - ca 8000 barn.

Sammen oppfyller de livsendrende ønsker og skaper magiske øyeblikk for barn som lever med livstruende sykdom i Norge. Med «sammen» vektlegger vi de frivillige, sponsorene, samarbeidspartnere og ikke minst familie og lokalmiljøet til ønskebarnet.

Ønskebarn:
• Thomas- og bestekompisen ble hentet av en Porsche og en Ferrari og kjørt til Go Kart bane. Etter å ha kjørt og spist pizza, ble han hentet av et helikopter- som kjørte ham hjem. “Det var den beste dagen i livet mitt” sa Thomas til Fædrelandsvennen
• Hannah - og familien fløy til Kristiansand og fikk flere dager på Kristiansand dyrepark.
• De frivillige er klare til å oppfylle ønskene til Johannes, Amund, Conrad, Anea og Karl Emil, men de er ikke gjennomført enda - så vi må holde på overraskelsene litt til.
• Vi har to nye ønskebarn, som nettopp har søkt - og vi venter flere til høsten.

Disse og fremtidige ønsker vil ikke være mulig uten alle frivillige, samarbeidspartnere og sponsorer.

Deres verdier:
• Fokus på barnet - vi setter alltid ønskebarnet først - vi skal tilføre barna håp, styrke og glede.
• Integritet - vårt arbeid bygger på standarder som åpenhet, ærlighet og respekt for våre ønskemottakere, deres familier og våre støttespillere.
• Enestående - vi skal levere livsendrende ønsker, som er skreddersydd for hvert enkelt barn
• Inspirasjon- vi inspireres av livsgleden og pågangsmotet til ønskebarna samt entusiasmen, fantasien og kreativiteten til de frivillige i Make-A-Wish Norge.
• Fellesskap - vi er en innovativ og mangfoldig gruppe mennesker som jobber sammen i Make-A-Wish familien for å oppfylle ønsker til flest mulige barn.

Et ønske er ikke en flyktig gave– det er en nøye planlagt reise, designet for å utfylle det individuelle barnets medisinske behandling. Ved å gi barnet håp, styrke, glede og ikke minst pusterom det behøver for å fortsette kampen mot sykdom

Trenger de MAW-Norge?
Familier som opplever sykdom, har ofte ikke overskudd til å skape et magisk øyeblikk for det syke barnet.

De kan gjøre en forskjell:
• Barnet går fra å bare være den syke til å være et barn som får oppleve å møte sin helt, kjenne på en slange eller får pusset opp rommet sitt.
• De er individuelt designet for hvert enkelt barns behov og ønske.
• Ingen ønsker er for store eller for små!
• Forskning viser at ønsker kan bidra til å forbedre et barns livskvalitet og helse.

De er et supplement- ikke konkurrent til eksisterende tilbud. I tillegg har de et internasjonalt nettverk som gjør at umulige ønsker kan bli mulige! Det er mange barn som har behov for et individuelt tilpasset lysglimt i hverdagen. Ved å være i flere byer- kan de enklere nå ut til flere barn.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss