Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7804 Vågå Røde Kors Hjelpekorps får økonomisk støtte til naust/båthus for redningsbåt på Bessvatn

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 20. oktober 2022 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Redningsbåten til Vågå Røde Kors ligger på Bessvatnet ved oppsigningen til Besseggen i Vågå kommune.

Besseggen er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner og det det ca. 60.000 som hvert år tar den spektakulære turen i Jotunheimen. Oppstår det uhell eller skader som gjør at man trenger å bli reddet ned fra fjellet er det Vågå Røde Kors Hjelpekorps som rykker ut. Dette gjøres i samarbeid med politi, AMK og Norsk luftambulanse.

Årlig kan det være snakk om opptil 20 turer i løpet av sommeren. Tidligere var det ca. 4 timers gange opp og ofte mange flere timer ned igjen sammen med den skadde. I fjor fikk Vågå Røde Kors Hjelpekorps støtte til innkjøp av en enkel redningsbåt som ble plassert ved Bessvatnet. Da ble tiden for å komme frem til eggen redusert fra 4 timer til 90 minutters gange for våre mannskaper. På det året som båten har ligget der har den allerede reddet minst 2 liv pga. kortere responstid, og den har blitt benyttet ved en rekke andre aksjoner hvor folk har skadet seg.

Båten ligger i dag ute og er utsatt for vær og vind, og mannskapene må bære med seg redningsdraker o.l. for hver gang de skal rykke ut. Det ble søkt kommune og nasjonalparkstyret for Jotunheimen nasjonalpark om tillatelse til å sette opp et naust hvor båten kan ligge trygt sammen med nødvendig redningsutstyr.

Godkjenning er gitt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss