Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7799 Vest-Agder-museet IKS får økonomisk støtte til innredning av nytt magasin ved museet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 20. oktober 2022 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Vest-Agder-museet består av 11 geografiske avdelinger, i tillegg til to avdelinger som arbeider på tvers i museet. En av disse er fagseksjonen som bl.a. har ansvar for gjenstandsforvaltning, felles formidling, utstillings-produksjon osv.

Museet er geografisk spredd over tidligere Vest-Agder fylke, fra Flekkefjord i vest, til Kristiansand og Vennesla i øst. Vest-Agder-museet er ett av museene med størst variasjon i type museer.

Kulturrådets vurdering av museene i Norge som er del av det nasjonale museumsnettverket, har i flere år vist at Vest-Agder-museet er blant museene i landet med dårligst oppbevaringsforhold for sine gjenstander. Med dette som bakgrunn, har museet nå etablert et nytt magasin.

Nytt magasin ble konkurranseutsatt i 2021. Byggingen av magasinet startet i 2022, og museet har i kontrakten overtakelse 1. januar 2023.

Gjenstandssamlinger:
Nytt magasin skal inneholde ca. 45 000 gjenstander som spenner bredt i størrelse og tematikk. Magasinet er derfor delt inn i fem ulike rom, med ulike krav til klima og sikkerhet:

- Magasin for store objektene: Båter, traktorer, hesteredskap osv.
- Magasin for mellomstore gjenstander: Møbler, industrimaskiner, butikkinventar osv.
- Magasin for små gjenstander: Huskeråd, redskaper, tekstiler osv.
- Spesialmagasin for kunst
- Spesialmagasin for jern (lavere luftfuktighet for å unngå korrosjon).

Inventar – reoler:
Vest-Agder-museet vil innrede magasinet på en mest mulig hensiktsmessig måte for både å sikre gjenstandene en best mulig oppbevaring, men også en mest mulig rasjonell/plassbesparende oppbevaring.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss