Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7755 Henningsvær Innbyggerforening får økonomisk støtte til innkjøp av 5 stk. hjertestartere og kurs

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 24. august 2022 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Henningsvær Innbyggerforening er et liten forening hvor inntekter kommer fra kontingenten til de ca. 500 fastboende i Henningsvær.

Henningsvær har i dag en hjertestarter som er lokalisert på brannstasjonen. Dette er litt usentralt i forhold til hvor det største trykket er fra besøkende. I samråd med Røde Kors har vi kommet fram til at det er behov for flere hjertestartere fordelt over hele stedet.

I høysesong har de besøk av opptil 2500 turister daglig fra begynnelsen av juni til slutten av august. I tillegg kommer festivaler i slutten av juli. Disse festivalene gir enda flere besøkende. I tillegg kommer arrangementer på fotballbanen, cup´er etc.

Det har allerede vært behov for den starteren de har. Det viste svakheten ved at det bare var en tilgjengelig og at den var plassert på brannstasjonen, en snau kilometer unna. Da de investerte i eksisterende starter, ble det kjørt kurs i både førstehjelp og bruk av starteren. Dette er over 10 år siden og det er behov for både oppfriskning og opplæring av nye. Vågan Røde Kors vil stå får gjennomføring av dette.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss