Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7752 Evenesmark Vel og Idrettslag får økonomisk støtte til opprydding av gammelt avfall i naturen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 24. august 2022 besluttet å innvilge kr. 21.040 til ovennevnte prosjekt

Evenesmark Vel-og Idrettslag arbeider for bygda Evenesmark i Evenes kommune.

I ei lita bygd vil et lag favne om mange aktiviteter, som:

• arrangere turmarsjer, vårrydding, utleie av fotballbane på Moan, rydding av skytebane og område rundt Moan fotballbane, mm.

Om skytebane: Baneanlegget ble bygget på 1940-50 tallet med tre skyttergraver og en standplass med tilhørende bygg. Aktiviteten opphørte på midten av 1970-tallet. Ildsjelene i det laget ble etter hvert borte. De etterfølgende generasjonene har ikke tatt opp arven. Vedlikeholdet stoppet opp og vind og vær har revet ned standplassbygget og spredt det utover nærområde. Her ligger både treverk, 20-50 cm høye betongsøyler og bølgeblikkplater spredt utover.

Om Moanområde: Her ligger en grusbane som ble bygd på 1950-tallet, rehabilitert på begynnelsen av 1980-tallet og nyttet til seriespill i fotball til midten av 90-tallet. I dag er grusbaner utgått på dato. Rundt 1980 ble det lagret en god del treverk/ takplater ved banen. Brakker ble revet andre steder og lagret her. Treverket og platen ligger der. De skulle vært/ må fjernes.

Området har også ei lysløype med tilhørende aktiviteter gjennom vinteren. Evenes Turlag har ei av sine merkede turløyper opp til Haugbakken og til Liakollen. Den går gjennom området.

Evenes Kommune har de senere år arbeidet med en kulturminneplan. Alle disse områdene er inne i denne planen. Laget tar ansvar for å rydde opp i skytebaneområdet. Stedet ligger inne i kulturminneplanen, og en må regne at den blir mer besøkt i tiden fremover. Likeså vil de ta ansvar for å forskjønne Moanområdet. Alt søppel må fjernes.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss