Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7751 Stift. Christian Radich får ytterligere økonomisk støtte til teknisk og sikkerhetsmessig vedlikehold

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 24. august 2022 besluttet å innvilge kr. 1,5 millioner til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich har som mål å bevare skoleskipet Christian Radich for kommende generasjoner gjennom aktiv drift. Skoleskipet har Oslo som sin hjemmehavn, med kaiplass på Akershusutstikkeren. Stiftelsens kontorer er på samme utstikker. Det er 15 faste årsverk om bord, som besettes av 30 profesjonelle sjøfolk som går på 1:1 turnus. På land er det 5 årsverk. Driftsinntektene kommer fra chartervirksomhet i Oslofjorden, skoletokt, utenlands tokt med betalende medseilere og seiling med matroselever som ikke får læreplass.

Christian Radich ble levert i 1937 til Stiftelsen Østlandets Skoleskib, og seilte frem til 1998 som skoleskip, kun avbrutt av 2. verdenskrig. I denne tiden har nesten 17 000 unge fått sin maritime utdannelse om bord.

Da skoleskipsordningen falt bort gjennom Reform-94, fikk man en overgangsordning frem til 1998. Da gikk siste elev i land, og skipets eksistens ble avhengig av annen støtte. Christian Radich var stjerne i filmen “Windjammer” fra 1958 og hadde også en fremtredende rolle i TV-serien “Onedin-linjen.” Skipet har i hele sin levetid fungert som en Norsk seilende ambassadør. Hun har markert seg på et stort antall norske arrangementer i utlandet, og gjennom årene har hun vunnet en rekke regattaer i inn- og utland.

Skoleskipet Christian Radich søkte om støtte fra Stiftelsen UNI til å utføre teknisk og sikkerhetsmessig vedlikehold og drift på SS Christian Radich gjennom 2022.

Det jobbes nå med en 10-års plan som medfører store utskiftninger i 2026 og 2031, estimert til over kr 80 mill. Vi vil være avhengig av å motta ekstraordinær offentlig støtte for å finansiere dette, men vårt mål er også å bidra gjennom egne inntekter og private støttespillere.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss