Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7710 Stiftelsen Dakota Norway får økonomisk støtte til simulatortrening for piloter

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 60.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Dakota Norway eier og opererer veteranpassasjerflyet Douglas DC- 3 Dakota fra 1942.

Dette er flytypen som var helt sentral i oppbyggingen av sivil luftfart i Norge etter andre verdenskrig. Det var vanskelig å skaffe sivilt flymateriell, og det fantes ingen annen mulighet enn å ta i bruk overflødig militært materiell.

Flyet er av Luftfartstilsynet klassifisert som et historisk luftfartøy på grunnlag av at det har deltatt i historiske begivenheter og har vært et viktig skritt i utviklingen av luftfarten.

Dakotaen er bygget som militærfly og er i meget god stand og flyr regelmessig med medlemmer av stiftelsen hver onsdag i flyvesesongen som varer fra mai til og med september. Flyet har sin base på Sandefjord Lufthavn Torp og parkeres i en gammel militærhangar som vi får låne gratis av Sandefjord kommune mot at vi vedlikeholder den. Flyet er i dag merket og bemalt nøyaktig slik Dakotaene var da de ble satt inn i sivil trafikk høsten 1945. Daktoaen har blitt et fast sommertegn i Vestfold.

Flyet har høy historisk verdi. Og med faste turer over Vestfold får man mulighet til å oppleve fylket i fugleperspektiv. Det flyr lavt nok til at du klarer å fange landskapet og høyt nok til å få overblikk. Et unikt tilbud – på vingene med historisk sus.

Det finnes i dag en sertifisert simulator for DC-3 i Nederland. Simulatortrening vil bidra til kompetanseheving og trening i nødprosedyrer på en svært effektiv og realistisk måte. Simulatoren gir også mulighet til å trene på prosedyrer som det ikke er sikkerhetsmessig tilrådelig å trene i et luftfartøy.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss