Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7709 Målselv Røde Kors får økonomisk støtte til anskaffelse av beredskaps-garasje

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Målselv Røde Kors skal samarbeide med Norsk Folkehjelp og Norske Rednings-hunder. Prosjektet er tenkt som et sameie der hver lokallagene/ organisasjonene skal eie en tredjedel hver.

Målselv Røde Kors er en frivillig organisasjon som i dag har 95 frivillige, 34 frivillige i hjelpekorpset, 13 godkjente innen søk og redning, hvorav 3 er godkjent innen lagledelse.

Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt med Norsk Folkehjelp Midt Troms (NF) og Norske Redningshunder (NRH). Norsk Folkehjelp har pr i dag 30 frivillige søk og redningsmannskaper, deriblant egne dedikerte skredmannskaper. Norske Redningshunder har 20 aktive medlemmer, 8 godkjente ekvipasjer og 3 lavineekvipasjer og en operativ leder. Mannskaper fra de tre organisasjonene rykker ut til alle døgnets tider, hele året, både på leteaksjoner og skredulykker. Vi driver i tillegg holdningsskapende arbeid i lag gjennom å organisere Skredvettdagen, har sanitetsvakter, lager øvelser i lag og har ellers et veldig tett samarbeid på aksjoner. Alle tre organisasjonene er lokallag av hovedorganisasjonene, organisert med egne styrer og egen økonomi. All jobben vi legger ned i alle ledd fra styrearbeid til søk på leteaksjoner er frivillig og ulønnet.

Målselv Røde Kors er invitert inn i prosjektet av de to andre organisa-sjonene, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder. For Målselv Røde Kors vil bygget også kunne brukes for de andre aktivitetene som vi har som er rettet mot barn, ungdom, eldre, flykninger, ensomme og beredskap. Til bruk for møter, kursing og sosiale sammenkomster. De ønsker sammen å sette opp en 200 kvm oppvarmet beredskapsgarasje på Andslimoen i Målselv. Dette for å sikre lagring av utstyret vårt slik at det ikke forringes eller utsettes for hærverk eller tyveri ved å lagres utendørs, samt at de kan tørke og vaske utstyr etter bruk og vedlikeholde det ved behov. De ønsker også om å skape en etterlengtet samlingsplass for våre mannskaper.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss