Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7677 Cfg Eiendom AS får økonomisk støtte til sikring av Storbua

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 130.000 til ovennevnte prosjekt

CFG Eiendom AS ble stiftet 19.06.2020. De har overtatt tre rorbuer som ligger på Olenils øy i Moskenes.

Stor-rorbua er en del av det opprinnelige rorbuanlegget på Ole Nilsøy, Moskenes kommune. Rorbuene ble bygget på slutten av 1800-tallet.

Rorbua i dag
I forbindelse med utarbeidelsen av Kulturminneplan for Lofoten, ble det gjort en kartlegging i regi av Nordland Fylkeskommune, av kulturminne-objekter i Lofoten. Stor-rorbua og resten av kulturmiljøet på Sakrisøy har objekt nummer 54 i denne planen.

Anlegget ble som det første i Lofoten, tatt i bruk som turistanlegg i 1987. El-installasjoner, brannsikring og rømningsveier er ikke oppdatert siden da. Det er heller ikke gjort større bygningsmessige oppgraderinger, bortsett fra løpende vedlikehold. Rorbua vil få universell utforming for handikappede og dette stiller krav til adgang til andre etasje, med mulighet for rømning med rullestol. Dette løses gjennom tilbygg med trappefri adgang på baksiden av rorbua. I forbindelse med oppgradering av anlegget ønsker vi å gjennomføre en sikkerhetsoppgradering av bygget med tanke på el-installasjoner, brannceller, brannvarslingsanlegg og rømningsveier.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss