Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7676 Stiftelsen Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter får økonomisk støtte til flytebrygge og landganger

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter driver sin virksomhet på et dokkanlegg fra 1876. Fra 1908 til 1988 var anlegget en del av Kristiansands Mekaniske Verksted og har siden vært i bruk for reparasjon og vedlikehold av veteranskip.

Stiftelsen ble opprettet i 1996. Bedriften mottar støtte fra Riksantikvaren til istandsetting, drift og vedlikehold av dokkanlegget som et teknisk- og industrielt kulturminne, og til å yte tjenester innenfor fartøyvern på nasjonalt nivå. Ut over dette mottas det driftstøtte fra fylkeskommune og kommune. Hovedinntekten kommer likevel fra våre oppdrag på istandsetting av vernede jern- og stålskip.

Bredalsholmen som besøksmål
I 2021 satt vi oss nye mål ved å etablere Bredalsholmen som et attraktivt besøksmål for både lokalsamfunn og tilreisende turister i sommersesongen. Besøkende skal kunne oppleve det historiske dokkanlegget hvor en hovedaktivitet er det historiske håndverket som utføres på landets vernede flåte av jern- og stålskip. I tillegg vil vi gi besøkende ett bredt innblikk i skipsbyggings- og sjøfartshistorie. Sammen med Agder Fylkeskommune og Bragdøya kystlag fikk vi etablert kulturhistorisk båtrute med den vernede rutebåten MB Høllen som blant annet anløper Bredalsholmen.

Prosjektet
For utvikling av Bredalsholmen verft som besøksmål, søkes om støtte til flytebrygge og landganger, dels for anløp av rutebåt, dels som byggeplass for våre utstilte mindre båter og dels for å gi publikum tilgang til hele vår kaifront.

Sommeren 2021 åpnet de opp deres ene betongkai for anløp av rutebåt, aktiviteter og utstillinger. Sommeren 2022 vil de utvide dette og tilrettelegge hele kaifronten for besøkende. Ved å anlegge en gangvei via ei flytebrygge med landgang i begge ender fra dagens åpne kai til neste kai, vil publikum kunne ferdes trygt på og mellom de to kaiene uten å komme inn på kjerneområdet for verftsvirksomheten. Flytebrygga vil i tillegg kunne fungere som anløpsbrygge for MB Høllen, og gi bryggeplass til utstilte småbåter på motsatt side.

Med hele bryggefronten skjermet fra verftets kjernevirksomhet vil besøkende kunne gå mellom fartøy og småbåter, gå om bord i båtene som er tilgjengelige, se utstillinger og ta del i aktiviteter i sitt eget tempo, og om ønskelig ta del i en omvisning med hjelm inne på kjerneområdet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss