Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7670 Fortidsminneforeningen - avd. Oslo og Akershus får økonomisk støtte til Bygningsverndagen 2022

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 93.185 til ovennevnte prosjekt

Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus arbeider for å spre kunnskap om det praktiske bygningsvernet. I år arrangeres Bygningsverndagen søndag 25. september. De siste årene har vår unike byggmesse, Bygningsverndagen, vært den viktigste arenaen for å gjøre nettopp det.

Gjennom iherdig frivillig innsats fra vårt bygningvernutvalg og generøs støtte fra dere, har vi klart å etablere en tradisjonsrik byggmesse. Den samler et interessert publikum, en sammensatt og kompetent faggruppe, og skaper engasjement for godt bygningsvern. Med hjelp fra dere håper vi at årets bygningsverndag skal gjennomføres med den samme gode kvaliteten som tidligere år. Vi ønsker å tiltrekke folk utenfor vår vante publikumkrets slik at arrangementet er gledelig både for fagfolk og de som ikke har bygningsvernkompetanse.

Bygningsverndagen 2022
I år innfører vi konseptet «Håndverker for en dag» hvor barn og voksne kan prøve seg på ulike håndverk og delta på håndverkskonkurranser. Dette er en videreutvikling av arbeidsstasjonene vi har hvert år. Arbeidsstasjonene er populære og trekker mye folk, og det er positivt for utstillerne som står ved siden av stasjonene. Vi jobber kontinuerlig med hvordan vi kan formidle aktivitetene på Bygningsverndagen bedre for å få flere besøkende og for at de besøkende skal ønske å komme tilbake år etter år.

Bygningsvern på Vøienvolden gård
Foreningen mener at kunnskap om bygningsvern er noe langt flere kan ha glede av og bruk for. Våre bygningsvernarrangementer og arbeidet med håndverkerlisten bidrar til at vi får kontakt med mange ulike mennesker. Vi ser stadig at interessen for bygningsvern er voksende og får kontakt med stadig flere folk som engasjerer seg for emnet. Som alltid inviterer vi dyktige håndverkere fra høyst levende, men truede fagfelt. Vi presenterer produsenter som tilbyr oss den samme kvaliteten oldeforeldrene våre fikk. I tillegg deltar antikvariske myndigheter, rådgivere og formidlere som kan informere og inspirere publikum.

Vøienvolden gård sikrer som vanlig en vakker ramme for dagen. Gården er en skjult perle på Sagene og det er en glede for oss å invitere folk inn på tunet, i hagen og ikke minst i hovedhuset og i bygningsvernutstillingen. Utstillingen ble oppgradert i fjor.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss