Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7663 Blå Kors Kristiansand får økonomisk støtte til midler til en ekspedisjon til Setesdal

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 120.000 til ovennevnte prosjekt

Ekspedisjon til Setesdal er en opplevelsestur som skaper motivasjon for endring og minner for livet.

I Blå Kors Gatenært Kristiansand jobber vi tett sammen med mennesker som befinner seg i utfordrende livssituasjoner preget av mye rus og lite mening. «Ekspedisjon Setesdal» er en fjern drøm for flere – og den drømmen ønsker vi skal gå i oppfyllelse.

Ekspedisjonen går ut på at Blå Kors Gatenært sammen med mennesker som har en rusmiddelavhengighet reiser på en 4-dagers tur til Setesdal. Turen skal være på målgruppens premisser og de vil være involvert i alle prosesser før, under og etter ekspedisjonen.

En slik tur vil for mange kunne skape motivasjon for å gjøre endringer i livet, enten det er mer stabil hverdag/livssituasjon eller rusfrihet. Det vil være ulikt hva en slik tur og prosessene før turen vil kunne bety for den enkelte, men endring i en eller annen form vil skje for alle.

Høsten 2021 gjennomførte Blå Kors Kristiansand en kartlegging av behovet for lavterskeltilbud lokalt. Vi var i kontakt med omkring 200 personer i rusmiljøet, hvor det var enighet om at «det er svært lite å gjøre» og «ingenting å se frem til», og for mange er det en hverdag preget av ensomhet og isolasjon.

Tilbakemeldingene er tydelige: det ytres et stort ønske om å ha en mer innholdsrik hverdag, hvor det er mulig å delta i aktiviteter sammen med andre. Behovet er stort, og mange av informantene har gode innspill til hvilke tilbud som trengs i rusmiljøet.

Blå Kors Kristiansand valgte derfor å etablere en ny virksomhet: Blå Kors Gatenært, med formål om å skape meningsfulle lavterskeltilbud for mennesker som er rusmiddelavhengige.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss