Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7653 Lavangen Sokn får økonomisk støtte til utvendig maling av Lavangen kirke fra 1891

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 8. juni 2022 besluttet å innvilge kr. 400.000 til ovennevnte prosjekt

Lavangen kirke er en flott langkirke i tre fra 1891. Før den tid var det ikke kirke i Lavangen, og Lavangen tilhørte Ibestad sokn. Det var derfor stor glede, da vi fikk egen kirke i 1891. Kirka er godt vedlikeholdt gjennom årene, og er et flott landemerke i kommunen. Menighetsrådet i Lavangen står som eier av kirka.

Lavangen kirke er en laftet tømmerkirke, tegnet av arkitekt Nordan og bygget av byggmester Skjeistrøm fra Namsos. Det har vært gjort flere endringer og forbedringer av bygget gjennom årenes løp.

Kirka har vært og er et samlingssted i glede og sorg, til hverdags og til fest. Innbyggerne i Lavangen er glade i kirka si, og det er godt samarbeid med kommunen som har bidratt til å holde kirka i god stand gjennom alle disse årene.

Nå er det behov for ny utvendig maling. Forrige gang hele kirka ble malt var i 1987. I 2010 ble tårnet og langsiden mot sør malt. Det var de sidene som hadde behov for maling. Dessverre ble den i 2010 malt med feil type maling, noe som gjør at malingen nå flasser av. Behovet for ny maling er prekært. På grunn av at det ble brukt oljemaling over linoljemaling, blir det nå en mye mer omfattende jobb. Oljemalingen må fjernes, før ny linoljemaling kan påføres i flere lag.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss