Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7550 Miljøstiftelsen Elv og Hav får økonomisk støtte til kjøp av arbeidsbåt til Marin Omsorg

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. april 2022 besluttet å innvilge kr. 600.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Elv og Hav er daglig på oppdrag for offentlige og private aktører på sjøen i Oslofjorden. Plastforsøpling er et nasjonalt og globalt problem, og et prioritert område, denne forurensningen er skadelig for både dyr og mennesker og berører alle.

Dette har de blant annet sett gjennom prosjektet Marin Omsorg, der de samarbeider med Kriminalomsorgen og Blå Kors for å tilby rydding som et alternativ til soning og bøter, samt en vei ut i samfunnet fra rus eller etter endt soning.

At Elv og Hav springer ut fra Fredrikstad, er ikke tilfeldig. Dette er stedet der Norges største elv møter havet. Her har befolkningen over tid sett det med egne øyne – at økningen av marin forsøpling er massiv og ødelegger landskapet vårt, både over og under vann. De ønsker å være en smidig aktør uten store byråkratiske prosesser og med evnen til å snu seg rundt og bidra der de kan.

Elv og Hav er en uavhengig stiftelse som gjerne samarbeider med andre miljøorganisasjoner, stiftelser, faglige miljøer eller aktører i næringslivet. I løpet av 2021 gjennomførte de 250 ryddeaksjoner gjennom deres prosjekter.

Båtprosjektet:
De har siden 2020 ryddet kysten i Oslofjorden på oppdrag for offentlige og private aktører og har begrensninger i forhold til vinterens 3-5 måneder der de sliter med kulde og is. Miljøstiftelsen Elv og Hav har i den senere tid sett behovet for en større og mer tilpasset arbeidsbåt enn den de har til disposisjon i dag. I dag har de åpne båter som i vintermånedene er en veldig kald opplevelse.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss