Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7481 Telemarkkanalens venner får økonomisk støtte til inngangsportal til slusemesterboligen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. februar 2022 besluttet å innvilge kr. 87.500 til ovennevnte prosjekt

Prosjektet med restaurering av fasader på slusemesterboligen på Løveid ble vellykket avsluttet pr. 30 juni 2021 med finansiering fra Sparebank-stiftelsen DnB og Stiftelsen UNI.

I prosjektet var det dessverre ikke rom for innsetting av den empire inngangsportalen fra 1861. Telemarkkanalens venner ønsker å få satt denne inn nå som et eget prosjekt.

Portalen har til alt hell blitt bevart ved at den under moderniseringen av huset på 1980-tallet kom til Telemark museum. Her har den stått på magasin siden. Telemarkkanalens venner har fått lov til å overta portalen for å sette den inn igjen i slusemesterboligen på Løveid.

Prosjektet vil bestå i å sette inn portalen på sin gamle plass i fasaden mot vest. Det må utføres en del endringer av vegg og endring av nedsenket himling innvendig, muligens fjerning av himling og rekonstruksjon av det opprinnelige rommet innenfor.

Den gamle dekorative døromrammingen i empirestil må rekonstrueres. Dette er mulig ved hjelp av maling spor på veggen og gamle fotografier. Alt males opp i tidligere farger basert på utførte fargeundersøkelser.

Bygningen og området ligger innenfor hensynssone bevaring Løveid i Kommuneplan for kulturminnevern for Skien 2013-2024 vedtatt av bystyret 20. juni 2013.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss