Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7418 Averøy Kirkelige Fellesråd får økonomisk støtte til legging av nytt gulv i Bremnes kirke

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 1. desember 2021 besluttet å innvilge kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

Bremsnes kirke er en korskirke fra 1771 som er automatisk listeført av Riksantikvaren. Den er en del av Den norske kirke og hører til Ytre Nordmøre prosti i Møre bispedømme. Byggverket er i tre og har 550 plasser. Averøy kirkelige fellesråd har forvaltningsansvar for kirker og gravplasser på vegne av de tre soknene Bremsnes, Kornstad og Kvernes i Averøy.

Bremsnes menighet og Averøy kirkelige fellesråd har hatt en prosess gående over lang tid vedr. gulvet i Bremsnes kirke. Nåværende linoleumsbelegg ble lagt en gang på 60-tallet, og gir et stilbrudd i kirken mht. materialvalg. Belegget ble i sin tid lagt for å stoppe trekken som kom opp gjennom det gamle tregulvet som ligger under.

De jobbet med tanken om å rehabilitere det gamle tregulvet med å tette sprekkene ovenfra og male det samt isolere gulvet på undersiden for å redusere varmetap. Det ikke lot seg ikke gjøre da det er for lavt mellom bakken og gulvet, at det knapt er mulig å ale seg fram, langt mindre mulig å få utført et arbeide.

For å slippe å bryte opp gulvet for å få isolert, ser de på en løsning om muligheten for å legge nytt gulv oppå det gamle med isolasjon mellom nytt og gammelt gulv.

Tiltaket med nytt gulv er nå behandlet og godkjent i alle ledd.

Bremsnes kirke er bygd i 1771, og er automatisk listeført hos Riksantikvaren.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss