Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7391 Stiftelsen Pårørendesenteret, får økonomisk støtte til oppgradering av karttjenesten

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 1. desember 2021 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Pårørendesenteret driver et viktig klinisk lavterskeltilbud for pårørende gjennom samtaler, kurs og støttetiltak til alle aldersgrupper. Alle ansatte har helse- og sosialfaglig bakgrunn. Senteret tilbyr også veiledning til fagpersoner. Tilbud finnes på nettsidene; Pårørendesenteret.no, Pårørendeprogrammet.no og UngePårørende.no. I tillegg driver de Pårørendelinjen som er en hjelpetelefon for både pårørende og fagpersoner. Den er åpen alle hverdager fra kl. 10 – 15 og kl. 10 – 19 mandager og onsdager.

Tilbudet til pårørende er gratis. Finansiering av lavterskeltilbudet er derfor avhengig av tilskudd fra ulike stiftelser, legat og fond i tillegg til det offentlige.

Karttjenesten – Hjelp der du bor; På deres nettsider har de utviklet en karttjeneste som gir en oversikt over alle fylker og kommuner om gratistilbud til pårørende. Karttjenesten er delt inn i «lokale tilbud», «regionale tilbud» og «nasjonale tilbud».

De ønsker å foreta en større oppgradering som består av *sjekk av alle eksisterende linker, *sjekk av alle kommunenes tilbud på hjemmesidene og *sjekke om det har kommet andre tilbud som vi ikke har registrert. Ny nasjonal pårørendestrategi har ført til at mange kommuner utarbeider nye tilbud som må fanges opp og gjøres tilgjengelige i Karttjenesten. I tillegg utvidere flere organisasjoner sine tilbud som også bør fanges opp.

Norge har i dag ca. 800.000 pårørende i ulike aldersgrupper. Vern av mennesker er et mål gjennom å sikre at alle kan finne tilgjengelige gratis hjelpetilbud der de bor. De fleste av oss er eller blir pårørende gjennom livet. Det er belastende, men også meningsfullt å være pårørende. Både praktisk og følelsesmessig påvirker det oss å være pårørende. Det finnes hjelp og støtte, men det er ikke alltid så lett å finne fram til den. Derfor er denne Karttjenesten så viktig.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss