Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7390 Bergen Kystkultursenter AS får økonomisk støtte til nye landganger til Beffen-fergene

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 1. desember 2021 besluttet å innvilge kr. 51.500 til ovennevnte prosjekt

Bergen kystkultursenter reddet i 2020 driften av den nå over 127 år gamle ruten med Beffen på tvers av Vågen i Bergen. Tidligere eier hadde lagt ned driften. Kystkultursenteret skaffet midler til å kjøpe båtene og restarte driften gjennom en kombinasjon av støtte fra næringslivet, og lån fra Bergen kommune.

Beffen-ruten er en institusjon i Bergen, men vanskelig å få til å gå rundt økonomisk. Driften er helt avhengig av ekstern støtte og sponsing. Driften er som en kulturinstitusjon i Bergen, og en del av byens sjel. Passasjerene er en blanding av daglige arbeids- og skolependlere over Vågen, men en viktig gruppe reiser bare for opplevelsen og for å besøke Akvariet i Bergen og Bymuseet som ligger i hver sin ende av ruten.

Det er gjort midlertidige tiltak for å sikre landgangene, men de er gamle og bygget i tre, glatte, og relativt råtne. Disse skal erstattes med landganger i aluminium/rustfritt stål, med gangbaner i skikkelig sklisikkert materiale.

Driften av den lille fergen gir ikke overskudd nok til å investere i infrastruktur. De er derfor helt avhengig av støtte utenfra.

Beffen-båtene «BEF 1» og «BEF 2» fra henholdsvis 1945 og 1977 er definitivt verneverdige, det samme er ruten. Båtene vil bli søkt vernet i løpet av vinteren.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss