Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7363 Miljøstiftelsen Elv og Hav har fått tildelt Miljøvernprisen for 2021

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 14. oktober 2021 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Miljøstiftelsen Elv og Hav har som formål å jobbe for et bedre miljø i norske elver og hav.
Stiftelsen gjennomfører aktiviteter som renser opp og forhindrer ny forurensning.

I tillegg fokuserer stiftelsen på kunnskapsformidling og opplæring i hvordan forurensning av vannressursene kan forhindres.

For å finansiere driften, overtok Miljøstiftelsen Elv og Hav Kystlotteriet i 2020.
Kystlotteriet er et samarbeid mellom lokalbefolkningen, lokalt og regionalt næringsliv samt ulike sponsorer og samarbeidspartnere som alle tar sikte på å rydde kystlinja for marin forsøpling og gi det ny verdi gjennom premiering til dem som gjør en innsats.

Marin forsøpling er et evigvarende problem som kan skyldes skipsforlis, dumping av søppel fra båter, manglende sikring av last om bord, ekstremvær, samt deg og meg. Ting kastes ofte ubetenksomt i husholdningens avløp, som på et senere tidspunkt dessverre ender opp i havet.

Prosjektet «Elv møter hav – et rent-elv løft for Glomma» er et stort prosjekt som skal sikre at Norges største elv blir miljøvennlig. Prosjektet skal kartlegge, samle, sortere og analysere avfall som blir plukket opp i og rundt Glomma. Avfallet og utslippskildene skal identifiseres samtidig som stiftelsen gjennom en dialog med utslippskildene legger en plan for hvordan fremtidig forsøpling og forurensning skal unngås.

Styret i Stiftelsen UNI har nominert Miljøstiftelsen Elv og Hav til å motta årets Miljøvernpris for det samfunnsengasjement organisasjonen viser for det viktige miljøarbeidet som utføres rundt i Norge. Prisen ble offentliggjort 1. desember i forbindelse med et styremøte i Stiftelsen UNI.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss