Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7274 Skibbåtsværs Venner får økonomisk støtte til gangvei som adkomst til Skibbåtsvær Fiskerhjem

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 14. oktober 2021 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Skibbåtsvær Fiskerhjem ligger i Herøy kommune. Skibbåtsværs Venner er en forening som har som hovedmål å ta vare på Skibbåtsvær Fiskerhjem og Skibbåtsværs historie. De er ca 100 medlemmer fra hele landet. Fiskerhjemmet blir i dag brukt til skoleturer, sommerklubb for ungdom, skjærgårdsdager med gudstjeneste om sommeren, bryllup, 17. mai feiring og andre arrangementer som konserter og forfatterkåseri.

Skibbåtsvær Fiskerhjem ble bygget i 1913 som en gave til stedet befolkning og tilreisende fiskere finansiert av engelskmannen Joseph John Armistead. Bygget er brukt som fiskerhjem hvor fiskere kunne få kjøpt mat, få hjelp til å skrive eller lese brev eller aviser for de som ikke var så bevandret i skrive og lesekunsten, vasket klær osv. Bygget ble også brukt som skole, til gudstjenester, som bibliotek, legekontor samt som forsamlingshus. Foreningslivet hadde også sine møter der.

Skibbåtsværs Venner fikk for sitt arbeid med Skibbåtsvær Fiskerhjem Herøy kommunes kulturpris i 2019.

Skibbåtsvær Fiskerhjem ligger øverst på øya, og de ønsker å få laget en gangbane i impregnert treverk fra flytebrygga og opp til Fiskerhjemmet. Dette er en strekning på ca 106 m. En slik gangbane vil gjøre det enklere å frakte alt fra gass til byggematerialer opp til hjemmet, men det viktigste er at det forenkler adkomsten for deres gjester.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss