Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7257 Stiftelsen Foldal får økonomisk støtte til restaurering av hovedkaia ved Foldalbruket

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 14. oktober 2021 besluttet å innvilge kr. 750.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Foldal er en ideell stiftelse, som baserer mye av sin drift på dugnadsinnsats. Som eier har stiftelsen Foldal ansvar for restaurering og vedlikehold av bygninger og kaier på Foldalbruket. Daglig drift av museum og overnattingsvirksomhet ved Foldalbruket er overdratt til Museene for Kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS og gir en viss leieinntekt, men stiftelsen har liten mulighet til å øke sine inntekter, og hele årsbudsjettet går med til generelt vedlikehold av bygningsmassen og drift av sprinkelanlegg. Flere år med gjennomføring av store prosjekter har slitt på egenkapitalen. Stiftelsen Foldal har ikke mulighet til selv å stille med egenandel på 30%, når prosjektene får en slik størrelse.

Vi har inngått avtale med NNFA, Nordnorsk fartøyvernsenter og båtmuseum, avd. bygningsvern. Dette sikrer at arbeidet utføres i henhold til fredningsbestemmelsene. Vi ser topp kvalitet på utførelsen, og fremdriften i prosjektet er god. Årets arbeid starter opp så snart finansieringen er på plass.

Det aktuelle kai-arealet som skal utbedres i 2021 og 2022, fungerer i det daglige som parkering og adkomst til museet på Foldalbruket. Foldalbruket ligger klemt mellom ei fjellskråning på ene siden og havet på den andre. Det er derfor få tilgjengelige arealer til alternativ parkering for våre gjester. Det er av stor betydning for driften ved Foldalbruket at kai-arealet kommer i orden så raskt som mulig.

Restaurering av kaiene er planlagt gjennomført i 4 trinn. Arbeidet startet opp i 2019 og avsluttes med restaurering av hovedkai mellom sløyeskur og trandamperi. Planlagt gjennomført og ferdigstilles i 2021.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss