Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6949 Museene i Akershus får økonomisk støtte til reparasjon av taket ved besøkssenteret "Våtmark"

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2021 besluttet å innvilge kr. 164.085 til ovennevnte prosjekt

Midt i hjertet av Fetsund lensers kulturminne så ser en ny bygning dagens lys i 1996. Ti inviterte arkitektfirmaer hadde i forkant kjempet om den gjeve jobben om å få tegne et museumsbygg i de naturskjønne omgivelsene. Bygget skulle inneha en naturfaglig utstilling, gjenspeile kultur- og natur i fra området og være tilgjengelig for alle. Inspirasjon ble hentet fra Fetsund lensers enkle byggeskikk, noe som også gjenspeiles i byggets enkle konstruksjon og utforming.

Bygget huser i dag Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren og utgjør en integrert del av Fetsund lensers populære friluftsområde. Bygget er en helt unik, arkitektonisk perle og har siden det så dagens lys vært et viktig tilskudd til museumsområdet.

Årlig får rundt 3000 skoleelever oppleve inspirerende natur- og kulturundervisning på senteret og det tilbys mange naturaktiviteter for barnefamiliene i helger og ferier. I et normalår har ca 30 000 fått lære om naturen gjennom utstillinger inne eller ute ved senteret. Det er svært mange som har stor glede av å komme til dem – og det meste de tilbyr er gratis.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss