Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6946 Sløydsalens Venner får økonomisk støtte til sikring og vern av Sløydsalen Heimly

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2021 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Bygningen er en av de eldste og vakreste bygningene i Senja kommune, som Sløydsalens Venner vil restaurere og verne gjennom bruk. Sløydsalen ble bygd i 1933 og skulle romme sløydsal og gymsal til Heimly folkehøyskole. Salene på hvert plan er på 130 m2, med ca. 40 m2 i tilleggsrom.

Selv om Sløydsalen ikke er gammel nok til å få vernestatus, mener de det er viktig å ta vare på bygningen mens den ennå kan vernes. Midt-Troms Museum er deres samarbeidspartner, som ser verdien i bygget og bekrefter at Sløydsalen er verneverdig.

Sløydsalen er en viktig bygning i Senja´s historie. Her har en stor del av regionens befolkning fått nyttig utdanning. Folk gleder seg til Sløydsalen åpner dørene, og bygningen kan bli et samlingssted for aktiviteter, opplevelser og samvær. Vi mener det er viktig å restaurere gamle bygninger mens de enda er i rimelig stand til å bli restaurert, - ikke vente til de passerer 100 år. For at Sløydsalen skal bli et levende senter for kultur og aktivitet, må bygningen restaureres og sikres. Et nytt elektrisk anlegg, som tilfredsstiller alle krav til brannsikkerhet, må være på plass før vi åpner dørene.

Hele det elektriske anlegget må skiftes ut.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss