Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6892 Romedal Almenning får økonomisk støtte til reparasjon av fløteranlegg i Fallåa

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2021 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Romedal Almenning skal starte med restaurering av deler av det gamle fløteranlegget langs Fallåa. Anlegget ligger i Stange kommune. Vassdraget renner syd-vestover med start ved Malervatna og ender opp i Malungstjernet ved fylkesveg 24. Totalt ca. 8 km.

I historien om tømmerfløtning i Romedal Almenning har vi nedtegnelser som viser aktivitet langs vassdraget fra 1835. Siste gang det var store ombygginger/ forbedringer var i perioden 1910 -1920. Dammene (Målervass-, Fløt- og Renndammen) var intakte og i funksjon frem til siste fløtersesong i 1969.

Det er 2 tiltak som ønskes iverksatt:
1. Målervassdammen - omfattende restaurering
2. Fløtedammen - «speking» av mellomrommet i steinene + innside dam.

Målådammen er den øverste dammen i Fallåa-vassdraget i Romedal almenning, der Fallåa renner ut av Målåvatnet. Fallåa har vært en viktig elv for tømmerfløting, noe det finnes rikelig med minner etter langs elva. Romedal almenning har tatt godt vare på kulturminner langs Fallåa. Området og kulturminnene er attraktive og mye brukte besøksmål. Anleggene langs Fallåa utgjør en helhet av fløtingsminner som er sjelden, det aller meste er godt bevart og tilrettelagt med god informasjon.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss