Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6889 Trondheim Røde Kors får økonomisk støtte til kjøp av ny ambulanse

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 12. april 2021 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Hjelpekorpset i Trondheim Røde Kors er en del av Norges største frivillige redningsorganisasjon, og er en del av den nasjonale redningstjenesten i Norge. Hjelpekorpset i Trondheim har tre egne ambulanser, og stiller regelmessig på vakt ved ulike anledninger. Det stilles strenge krav til frivillige og kjøretøy. All aktivitet i hjelpekorpset, inkludert ambulansetjenesten, drives av frivillige.

Trondheim Røde Kors hjelpekorps består av vel 140 godkjente mannskaper, rundt 25 av disse har ambulansekompetanse og benyttes i arbeidet med suppleringskjøring, dvs bistår det offentlige når de trenger ekstra ressurser slik som nå i koronasituasjonen.

Suppleringskjøring i forbindelse med Covid-19 er en ny aktivitet som oppsto som et resultat av helseforetakets behov for bistand, som økte ytterligere i 2021. Dette har medført økt slitasje på eksisterende utstyr, økt behov for bistand til det offentlige og dermed behov for ny ambu-lansebil og utstyr til pasienttransport.

I 2020 har Hjelpekorpset vært utkalt til hele 55 henteoppdrag og 52 leteaksjoner der vi totalt har bidratt med ca 3800 frivillighetstimer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss