Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6825 Tromsø Brann og Redning KF får økonomisk støtte til utarbeidelse av en Brannsikringsplan for trehusbebyggelse

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. februar 2021 besluttet å innvilge kr. 80.000 til ovennevnte prosjekt.

Tromsø sentrum huser verdens nordligste trehusby fra 1800-tallet og utgjør en uerstattelig kulturarv for vårt lokalmiljø. Det er også et av områdene som inngår i Direktoratet for Samfunnssikerhet (DSB) og Riksantikvarens kartlegging av verneverdige tette trehusområder i Norge.

Tromsø Brann og redning har jobbet med problemstillingen i flere år, og har tidligere gjort en kartlegging som er beskrevet i "Rapport Sentrumsvern". Dette ledet fram til et politisk vedtak i kommunestyret i 2019 som sier at det skal utarbeides en brannsikringsplan for de omtalte brannområdene.

Dessverre er ikke dagens regelverk klart nok når det gjelder helhetlig brannsikring av verneverdig tett trehusbebyggelse, kun for enkeltobjekter. Dette gir en del utfordringer knyttet til organisering og gjennomføring av brannsikringsarbeidet.

Overordnet brannsikring av større områder faller ikke direkte inn under brannvesenets lovpålagte oppgaver, som for det meste fokuserer på sikring av enkeltbygg (særskilte brannobjekter). Derfor er man avhengig av ekstern finansiering for å lage en helhetlig brannsikringsplan for den verneverdige tette trehusbebyggelsen. Dette arbeidet baserer seg på veilederen (Bybrannsikring) som er utgitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Riksantikvaren.

Brannsikringsplanen vil være et strategisk viktig dokument som vil danne grunnlaget for det videre arbeidet med å få gjennomført tiltak slik at faren for områdebrann kan reduseres. Dette vil gjøres i samarbeid med kommunen, næringsforeningen og andre berørte.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss