Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4036 Vestby og Ås Røde Kors får økonomisk støtte til kjøp av en aluminiumsbåt med motor og utstyr

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Vestby og Ås Røde Kors Hjelpekorps ble stiftet i 1976. De stiller på vakt under skirenn, roregatta, påskevakt med Dombås RKH, badevakter med Drøbak-Frogn RKH mm.

De samarbeider med de øvrige korpsene i Follo, Norsk Folkehjelp, lensmann og politikammer ved ulykker eller større leteaksjoner. I 2018 har det vært ettersøking i Østmarka, Bøler, Bjørkelangen og Enebakk samt 2 bilulykker og et snøras.

Vestby og Ås Røde Kors Hjelpekorps ønsker å satse på vann-redning. De mener at dette er naturlig ut ifra deres geografiske beliggenhet og at de har flere frivillige som innehar båtførerbevis. De ønsker å anskaffe en aluminiums båt med utenbordsmotor og egnet utstyr for å kunne utføre vann-redning på en sikker og effektiv måte.

Hjelpekorpset har i flere år hatt en gummibåt, og har derfor også en del medlemmer med kompetanse på vann-redning: ti av de aktive frivillige innehar grunnleggende vannredningskurs. Båten ble kassert i fjor etter gjentatte forsøk på reparasjoner. De sitter i dag med god kompetanse og lånt/gratis båtplass, men uten båt.

Planen er å ha den på henger stående på Røde Kors huset. Dette for lettere å kunne flytte den til søk i innlandsvann eller bistå andre korps.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss