Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1270 Stiftelsen Bogen Kunstnerverksteder - vedlikehold.

fikk på styremøte 3. juni 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 øremerket vedlikehold av prioriterte tiltak.

Stiftelsen Bogen Kunstnerverksteder er en unik arena for produksjon og formidling av kunst. Kunstnere i etableringsfasen tilbys gode bo- og arbeidsforhold. I tillegg eier Stiftelsen Galleri Bogenloftet som er tilrettelagt for galleri og utstillingsvirksomhet. Bogenloftet er åpent i sommersesongen og har et variert tilbud av utstillinger.

Hovedhuset har to leiligheter. Andre etasje inneholder lydstudio og huser i dag musiker/komponist. Første etasje har atelier med plass til to kunstnere og bebos av et kunstnerpar.

Stiftelsen driver sin virksomhet i et tradisjonsrikt bygg. Hovedbygningen er trolig 200 år gammel og har et stilpreg som var vanlig gjennom siste del av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet. Enkelte stildetaljer stammer fra Luis Seize-perioden. Bogen fungerte som anløpssted for de berømte fjordbåtene helt frem til slutten av 1930-årene. Eiendommen representerer en viktig del av Stokkes historie, både som skysstasjon for land- og sjøtrafikk og senere som gamlehjem for kommunen frem til slutten av 1960-årene.

Bygningen ble av antikvarer bemerket som verdifull allerede i 1923, da den ble nevnt i ”Indberetning fra Den antikvariske bygningsnevnd for Foreningen til norske Fortidsminnesmerkers Bevaring”. Bygningen var altså vurdert å være i fredningsklassen allerede på 1920-tallet.

I 2009 ble det tatt initiativ til en rapport, finansiert av Vestfold fylkeskommune, over den tekniske tilstanden for bygningene samt en prioritert rekkefølge for utbedringer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss