Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 8010 Stift. Kistefos-Museet får økonomisk støtte til restaurering av Kistefos gamle bru

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 22. februar 2023 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Den første bruforbindelsen ble utført som en hengebru tidlig på 1900 tallet. Hengebrua ble erstattet med en bru med dagens utforming som sto ferdig i 1930. Brua ble sprengt under 2. verdenskrig og bygget opp igjen med samme utførelse etter krigen. Brua som ble gjenoppbygd er den samme som er der nå.

Brua er senere reparert med langsgående stålbjelker på innvendig side av rekkverkene. Dette er utført på 1960-tallet.

I løpet av sesongen 2022 har vi observert at brua har blitt skjevere og skjevere. Vi kontaktet en rådgiver for å se nærmere på den. Tilstandsvurdering er nå utført, og den konkluderer med at brua ikke tilfredsstiller krav til bæreevne for dagens bruk.

Tilstanden på brua er såpass prekært dårlig at mindre utbedringer ikke vil være et alternativ. Eneste anbefaling for å kunne bruke brua til dagens formål er at den rives og erstattes med en ny bru.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss