Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7054 Rammestiftelsen for kunst, kultur og natur får økonomisk støtte til en sikkerhetssluse for utstillinger

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 25. august 2021 besluttet å innvilge kr. 99.240 til ovennevnte prosjekt

Rammestiftelsen utvikler utstillingskonsepter for å tilby publikum et bredt spekter av temaer knyttet til den regionale kunst- og kulturarven. Her vil det bli tilrettelagte publikumsaktiviteter gjennom hele året. Vi vil videre planlegge utstillinger som tar for seg Edvard Munchs liv og virke på stedet, og andre norske kunstnere med tilknytning til området. Ramme billedgalleris faste samling inkluderer verk av bl.a. Christian og Oda Krohg, Frits Thaulow, Theodor Kittelsen, Paul Fischer, Oscar Wergeland og Edvard Munch.

Ramme er en kulturdestinasjon beliggende syd fra Oslo. Ramme billedgalleri- og museum ble åpnet i mai 2021.

Ramme billedgalleri- og museum er en helt ny kulturinstitusjon i Norge, beliggende i vakre omgivelser på Ramme ved Hvitsten. Under en hotellbygning i bindingsverksstil ligger museet tre etasjer under bakken, og utgjør med dette noe helt unikt i nordeuropeisk museumsstandard. Billedgalleriet har 1800 m2 utstillingslokaler av høyeste kvalitet, for å kunne holde utstillinger i absolutt verdens klasse.

Museet vil virke i et samarbeid med de største og viktigste kunstinstitusjoner i verden. Samarbeidet vil blant annet dreie seg om lån/utlån av verdifulle kunstverk.

Museet vil huse mange ulike utstillinger i årene fremover og i uoverskuelig fremtid. Hovedfokuset til museet vil være å vise norsk og internasjonal billedkunst fra øverste hylle.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss