Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6994 Mellestiftelsen Svendsensgarden i Ørsta får økonomisk støtte til rehabilitering av piper og ildsteder

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2021 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Svendsengarden ble bygget i 1867. Det var det første huset i sveitserstil på Sunnmøre. Trelastfirmaet Thams i Orkanger leverte det, delvis prefabrikert.
I 1885 starta dei Ørstensvik hotell. Svendsengarden har i tillegg vore lokale for prest, lækjar, post, kaiekspedisjon og mykje anna.

I 1983 skøytte arvingane garden over til Mellestiftelsen Svendsensgarden.
I 2003 var 1.høgda ferdig restaurert, og kafeen fru Svendsen kom i drift. I 1999 vart Svendsengarden valt til Ørsta kommune sin tusenårsstad.

Mellestiftelsen er ein ideell organisasjon driven på dugnad. Inntekter er gåver og leige frå kafeen. Dette dekkjer knapt utlegg til drift.

Branntilsynet har sjekka piper og eldstadar i hovudhuset og tilbygget mot aust, kalla austlåna. Ingen av dei stettar dagens krav til branntrygging. Vi er pålagde å renovere, oppgradere piper og eldstadar etter notidas krav.

Når arbeidet med branntrygging er utført, kan kafeen halde fram med drift og fyre i omnane i den kaldaste vinterstida. Austlåna kan varmast opp ved å fyre i omnen, og vi kan opne for vev-og husflidsaktivitetar også haust og vinter. Berre el-varme i eit så gammalt hus, kostar for mykje.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss