Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6981 Stiftelsen Engøyholmen Kystkultursenter får økonomisk støtte til utbedring av skader på brannbåten NØKK

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. juni 2021 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Søknaden gjaldt støtte til utbedring av groptæring på undervannsskroget til brannbåten NØKK.

Båten ble bygget ved Rosenberg mekaniske verksted i 1939 med Nord-Europas kraftigste brannsprøyte. Brannbåten «NØKK» var Stavangers brannbåt helt fram til 2004.

Engøyholmen kystkultursenter har nå ansvaret for fartøyet som har fått status som verneverdig skip fra Riksantikvaren. Båten skal settes i stand og skal være et flytende kulturminne. Istandsettingen inngår i Engøyholmens tilbud om arbeid og opplæring.

De står nå i en uventet situasjon med den vernede, tidligere sjøbrannsprøyten i Stavanger, NØKK. Ved det de forventet skulle være en normal slippsetting av fartøyet, ble det oppdaget omfattende groptæring på undervannsskroget. Stavanger kommune eier NØKK, mens Stiftelsen Engøyholmen kystkultursenter har drift og vedlikeholdsansvar for båten.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss