Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6809 Anno Glomdalsmuseet får økonomisk støtte til restaurering av Petershagen på Glomdalsmuseet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. februar 2021 besluttet å innvilge kr. 600.000 til ovennevnte prosjekt.

Anno Glomdalsmuseet ønsker å sette i stand bygningen Petershagen på Glomdalsmuseet.

Glomdalsmuseet er et friluftsmuseum som dekker regionene Østerdalen og Glåmdalen, og som vektlegger et mangfolds perspektiv basert på både sørsamisk kultur, den historiske finneinnvandringen og dagens immigrasjon. Museet har også et fokus på forvaltning og formidling av folkemusikk, forsvarshistorie, medisinhistorie og Vidar Sandbeck, som var forfatter, musiker og komponist. Museet appellerer derfor til et bredt publikum.

Petershagen er en antikvarisk bygning i Glomdalsmuseets samling, som representerer Elverum sin historie som «martnsby» og sentrum for skogeiere i Sør-Østerdalen. Den har stor lokalhistorisk verdi og er verdifull som bygningstype, da det er en bygningshistorisk representant for midtgangshus. Den lille gården Grindhagen, skiftet navn til Petershagen etter ny eier, Anders Petersen. Gården ble overtatt av Petersen i 1761. Trolig ble huset bygget omkring dette tidspunktet.

For Glomdalsmuseet har bygningen stor betydning som formidlingsobjekt og arena for publikumsaktiviteter. Den er nennsomt modernisert til kafé, med kjøkkenutstyr og møblement som kan brukes i forbindelse med bevertning, uten at det kulturhistoriske preget er forringet. Plassert midt på museets område, mellom utstillingsbygg, lekeplassen og tun med antikvariske bygg, kan den karakteriseres som hjertet i friluftsmuseet.

Arbeidet vil fordeles over en periode på noe i overkant av to år, med oppstart i 2021.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss