Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6736 Øystre Slidre Røde Kors får økonomisk støtte til - Innkjøp av redningsbåt

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 02. desember 2020 besluttet å innvilge kr.200.000 til ovennevnte prosjekt.

Øystre Slidre Røde Kors Hjelpekorps har 27 godkjente medlemmer. De er ute på oppdrag for politiet og AMK, samt holder påskevakt på Beitostølen. Kommunen er 1 av i alt 6 kommuner som utgjør reiselivsdestinasjonen Valdres.

Øystre Slidre Røde Kors Hjelpekorps har et godt samarbeid med nabokorpsene i destinasjonen og alle deltar på tvers av kommunegrensene med både utstyr og mannskap ved større hendelser eller aktiviteter. Reiselivsdestinasjonen Beitostølen og Valdres har i perioder 3 til 4 dobling av befolkningstallet i sommersesongen, påsken og julehøytiden. Dette fører til at det til tider er hektiske dager for deres frivillige som stiller opp helt uten lønn.

Hjelpekorpset ønsker nå å kjøpe en redningsbåt, en Pioner Multi III med motor på 80hk.

Ved flere anledninger, også tidligere, har man hatt behov for båt i distriktet. Med noe større aktivitet i sommer da alle har hatt Norgesferie, er behovet blitt påtagelig. I Valdres og omegn er det kun Grindaheim RKH som har båt i regi av Røde Kors.

Dette ønsker man å gjøre noe med da «uttrykningstiden» er helt avgjørende ved for eksempel kanovelt på et kaldt fjellvann. Kommunen har mange vann; noen store, flere mellomstore og mange mindre vann. Dette gjelder også nabokommunene. Nær inntil har man Bygdin med rutebåten M/B Bygdin med faste ruter om sommeren. Hjelpekorpset er også nabo til Besseggen der de har bistått på oppdrag hver sommer de siste årene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Bogstadveien 7a,
Oppgang A2
Gaustadalleen 21
0355 OSLO

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss