Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6106 Framsenteret er blitt tildelt Miljøvernprisen for 2019

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Prisen på kr. 500.000 ble offentliggjort 4. desember og overrakt direktør Frode Kjersem og Helge Markusson

Paul Manger, styreleder i Stiftelsen UNI, delte ut og begrunnet prisen:

Da det nye nordområdesenteret for klima- og miljøforskning skulle opprettes i 2010 skulle de velge et navn. De valgte «Fram» etter det første skipet som ble spesielt konstruert i Norge for polarforskning. Framsenteret er et forskningssamarbeid som ledes fra Framsenterets bygg i Tromsø. Framsenteret huser en rekke forsknings- og forvaltningsinstitusjoner med tyngdepunkt på arktiske miljøspørsmål.

Med forskning som grunnlag formidler de kunnskap til forvaltning, næringsliv og publikum generelt. Senteret bidrar til å styrke koblingen mellom forskning og utdanning.

Styret i Stiftelsen UNI har begrunnet tildelingen som følger:
Framsenteret arbeider med viktige forskningsspørsmål koblet mot klima og miljø i nordområdene. I tillegg til forskningen som allerede gjøres i de ulike medlemsinstitusjonene, samarbeider man om blant annet disse forskningsprogrammene;

• Effekter av klimaendringer på fjord- og kystøkologi i nord
• Havisen i Polhavet, teknologi og styringssystemer
• Havforsuring og økosystemeffekter i nordlige farvann
• Miljøgifter – effekter på økosystemer og helse
• Plast i Arktis

I år er organisasjonen gjennom disse programmene involvert i nærmere 100 forskningsprosjekter. I mange av disse prosjektene samarbeider medlemsinstitusjonene med forskere fra eksterne institusjoner, nasjonalt og internasjonalt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss