Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6105 Foreningen for barnepalliasjon er tildelt Skadevernprisen for 2019

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Prisen på kr. 500.000 ble offentliggjort 4. desember og overrakt daglig leder Natasha Pedersen fra Foreningen for barnepalliasjon

Else Haugland, styremedlem i Stiftelsen UNI, delte ut og begrunnet prisen:

Foreningen for barnepalliasjon FFB er den eneste organisasjonen i Norden som jobber for barnepalliasjon. Foreningen jobber for at barn og unge skal få tilgang til et palliativt behandlingstilbud i Norge. Det er medmennesker som arbeider for at alvorlig kronisk syke og døende barn og deres pårørende skal oppleve kvalitet, trygghet og verdighet. Organisasjonen jobber kontinuerlig med informasjon, kunnskap og opplysningsarbeid i barnepalliasjon og er en viktig og etterspurt kompetanseformidler for helsepersonell. En viktig oppgave er å arrangere konferanser, kurs, fagdager i kommuner og ved universiteter og høyskoler.

Styret i Stiftelsen UNI har begrunnet tildelingen som følger:

1. Foreningen jobber målrettet og kunnskapsbasert for å sikre best mulig omsorg og behandling for alvorlig syke og døende barn i Norge. Foreningen er politisk-, livssyns- og diagnosenøytral. Organisasjonens medlemmer består av frivillige, pårørende, helsepersonell og bedrifter.

2. Foreningen arrangerer seminar der foreldre med alvorlig syke barn skal få et avbrekk, samt hjelp til å håndtere ventesorg.

3. Øremerkede midler blir bevilget over statsbudsjettet, men det aller meste er basert på frivillighet.

Det er derfor, med enorm respekt og ydmykhet at styret tildeler Skadevernprisen for 2019 på kr. 500.000 til Foreningen for barnepalliasjon.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss