Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6092 DNT Oslo og Omegn får økonomisk støtte til Jording etter skader pga lynnedslag ved Sæteren Gård

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 4. desember 2019 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt.

DNT Oslo og Omegn er DNTs største medlemsforening med hytter og tur-ruter i både Oslomarka og store deler av fjellområdene i Sør-Norge (bla. Rondane, Jotunheimen, Hardangervidda og Breheimen). Foreningen har snart 100 000 medlemmer i Oslo og Akershus. DNT har ca. 320 000 medlemmer i hele landet. DNT Oslo og Omegn eier og forvalter 105 turisthytter. Noe av det de bruker mest ressurser på er vedlikehold og ulike tiltak på betjente anlegg. Nå står de foran en stor investering i jordingstiltak på Sæteren Gård.

Sæteren Gård er DNT Oslo og Omegns sted for Barnas turlag med nesten 10.000 overnattinger av barn og unge og over 30 000 besøkende hvert år. Anlegget er bygd ut over mange etapper og består i dag av 6 bygninger på tunet og gapahuker, små hytter og aktivitetsløyper på eiendommen. Over tid har de hatt et økende problem med lynnedslag som ødelegger teknisk utstyr og medfører brannfare.

DNT Oslo og Omegn mottar ikke direkte driftsstøtte fra det offentlige eller andre til driften av DNT Oslo og Omegns hytter.

Firmaet «2Sikre AS» har utredet ulike typer tiltak som må iverksettes for å sikre en god og effektiv elektrisk beskyttelsesjording, samt muligheter for å etablere et godt vern mot ulike fenomenskader, slike som overspenninger som følge av tordenvær etc.

Sæteren Gård har hatt/ blitt utsatt for ulike fenomenskader som følge av tordenværs overspenninger, men også som følge av forhøyet linjespenning. Det siste momentet er nå ivaretatt, men det første gjenstår. Det er en særskilt utfordring at Sæteren Gård er forsynt med to ulike tilførsler, hvorav en er et luftstrekk og den andre er en jordkabel. Luftstrekk til Låven – og jordkabel til Gamle-Huset. Dette, i seg selv, er svært uvanlig – og det skaper også ekstraordinære utfordringer, som ikke synes ivaretatt på en god måte.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss