Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4373 Fortidsminneforeningen får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til brannsikring av Hustad kirke

Det ble i styremøte 28. august 2019 besluttet å innvilge kr. 500.000 til dette formålet.

I styremøtet 20. oktober 2022 ble tildelingen omdisponert til sikringsplan for Fortidsminneforeningens bygninger

Fortidsminneforeningen er en frivillig og ideell kulturvernorganisasjon som siden 1844 har kjempet for bevaring av landets verdifulle kulturminner. Fortidsminneforeningen har stått fremst i kampen for å sikre og bevare viktige bygninger og bygningsmiljøer for ettertiden, og har i dette arbeidet ervervet eiendommer som ellers ville gått tapt.

Foreningen eier og forvalter 40 eiendommer over store deler av Norge. Eiendommene forvaltes og driftes i stor grad av frivillige, og er åpne for publikum.

Fortidsminneforeningen søker om støtte til brannsikring av Hustad kirke på Inderøy i Trøndelag kommune. Hustad kirke er en middelalderkirke fra midten av 1100-tallet. Kirken har vært i Fortidsminneforeningens eie siden 1887, og brukes i dag til gudstjenester, konserter, bryllup og andre arrangementer. Kirken er usedvanlig godt bevart og har svært stor kulturhistorisk verdi. Både kor og skip har bevarte opprinnelige takstoler og takverk, og kirken har flere opprinnelige vinduer.

Foreningens fylkesavdeling i Trøndelag har lokalt forvaltningsansvar for Hustad kirke, og lokallaget på Inderøy har driftsansvar for kirken. De har fått utarbeidet en mulighetsstudie for slokkeanlegg på Hustad kirke, med anbefalte løsninger. På bakgrunn av mulighetsstudien ønsker de å etablere et tørt, heldekkende sprinkleranlegg i kirken.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss