Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4054 Stiftelsen Buskerud museet får økonomisk støtte til sikring av taket på Villa Fridheim

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt.

Villa Fridheim er Norges høyeste og best bevarte trehus i sveitserstil, en stil som var typisk for landsteder rundt århundreskiftet 1900. Huset ble bygget av trelasthandler Svend Haug og hans kone Thea, og sto ferdig i 1892. Som et Soria Moria ligger villaen på Bjørøya- midt i Krøderfjorden med Norefjell i ryggen.
Fra 1912 til 1960 ble huset brukt som pensjonat, med unntak av krigsårene 1940-1945. Etter krigen åpnet Villa Fridheim igjen som pensjonat, og ble brukt som rekreasjonssted for norske krigsseilere. Driften tok slutt i 1960 og villaen sto tom i 20 år. I 1980 ble Villa Fridheim reddet fra sanering, og åpnet i 1986 som eventyrmuseum.

De flotte eventyrtablåene på Villa Fridheim er en del av den permanente utstillingen, og viser norske og utenlandske eventyr. Hvert år har de nye gjesteutstillere. De har aktiviteter for barna, museumsbutikk, kafe, kanoutleie, eventyrfestival, konserter, loppemarked og julemarked. De tar også imot bestillinger på grupper, selskap og bryllup.

Buskerudmuseet, Villa Fridheim, avd.4, søker tilskudd for strakstiltak for sikring av taket. Det er viktig at de fredede bygningene og anlegget blir bevart i god stand for framtidige generasjoner og at museet er trygt for besøkende og ansatte.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss