Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4039 Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo får økonomisk støtte til prosjekt «Radius»

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Prosjektet Radius ble opprettet høsten 2015 på bakgrunn av funn i Uteseksjonens kartlegging i 2013 «Unge voksne – en kartlegging av aldersgruppen 18-25 år i et åpent rusmiljø i Oslo sentrum».

De unge etterlyste muligheter for aktivitet som et viktig bidrag til å etablere en meningsfylt hverdag og det bedringsarbeidet som den enkelte kan gjøre med hensyn til egen rusproblematikk. Det ble i tillegg understreket et stort behov for et aktivitetstilbud som også er tilgjengelig for de som ikke er rusfrie. Radius er et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Bymisjon og Oslo kommune ved Uteseksjonen. Dette er gjennomført på grunnlag av kommunens ønske om dialog og samarbeid med Kirkens Bymisjon, samt utvikling og sikring av individuelt tilrettelagte aktivitetstilbud til målgruppen.

Hensikten med aktivitetstilbudet er å gi de unge voksne mulighet for utvikling og mestring av nye ferdigheter i et rusfritt miljø via aktivitet med egen mentor. Målsettingen er at de gjennom positiv aktivitet og ny sosial kontakt, opplever økt livskvalitet og inkludering og at de via dette styrkes i sin bedrings-, habiliterings- og rehabiliteringsprosess. Prosjektet legger vekt på å gi de unge mulighet til sysselsetting og gode mestringsopplevelser i hverdagen. I tillegg vil aktiviteten kunne bidra til møter med nye mennesker og nettverk, bekjempe ensomhet og gi økt sosial kompetanse. Dette vil kunne ha positiv virkning på deres selvfølelse og psykiske helse, og gi økt motivasjon og mulighet for positiv endring mot en tilværelse med mindre rus eller opphør av rusmisbruk.

De unge velger selv hvilke aktiviteter de ønsker å begynne med, de får egen mentor som fagperson i aktiviteten, og disse møtes og utfører aktiviteten i en-til-en-kontakt etter avtale. Prosjektet tilbyr stor grad av fleksibilitet og individuell støtte, og det legges vekt på å skape gode relasjoner og økt trygghet i kommunikasjonen. De unge får bistand til å sette seg konkrete mål for deltakerperioden, bli klar over sine iboende ressurser og utvikle evner og ferdigheter innenfor valgt aktivitet. De vil på sikt kunne utvide nettverket mot andre via egen mentor, og slik kunne bygge ny, trygg identitet og tilhørighet på en større og rusfri arena når de er klar for det. Prosjektet gir støtte til innkjøp av nødvendig utstyr til aktiviteten. De unge kan inngå en nedbetalingsavtale for delbeløp og på sikt eie eget utstyr jfr. ansvarlighet og eierskap overfor dette og selve aktiviteten. Mentor mottar honorar da man ønsker å understreke den faglige rollen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss