Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3902 Bogstad Gård - Kjøp av dataloggere for klima og lys

fikk på styremøtet 18. oktober 2018 i Stiftelsen UNI kr. 145.000 til ovennevnte prosjekt

Bogstad Gård har søkt om støtte til innkjøp av datalogg-utstyr, som skal anvendes til måling av klima og lys på Bogstad Gård i Sørkedalen.
Bogstad Gård har tilhørt samme familie fra godset ble privat eiendom i 1649 og helt frem til 1955, da stedet ble gitt som gave til en privat stiftelse og åpnet som museum.

Bogstad Gård var hjemmet til Peder Anker, Norges første statsminister etter 1814, i årene 1773-1824. Hovedbygningen, som er bygget mellom 1760-1780, er oppført i klassisistisk byggestil og er et representativt eksempel på byggeskikken for landets overklasse på den tiden. Få anlegg i Norge er drevet som museum som Bogstad Gård. Museet på Bogstad forvaltes av stiftelsen Norsk Folkemuseum.

Formålet med anskaffelse av utstyret er å kunne måle klima og lys sikkert og kontinuerlig på Bogstad Gård. Målingene er viktige å ha som grunnlag for å kunne prioritere oppgaver knyttet til fremtidige bevaringsplaner for Bogstad Gård. De trenger dataloggesystem som kan administreres over nett, da dette vil være ressursbesparende og vil kunne gi flere ansatte mulighet til å kunne avlese loggingen.

Fordi kunst og kulturverdier i samlingen på Bogstad Gård er helt unike og vanskelig kan erstattes økonomisk, er det svært viktig å få redusert følgeskadene etter mange års utilfredsstillende museale bevaringsforhold. Bogstad Gard er et museum og en oppgradering av bevaringsforholdene er svært viktig for å sikre samlingen for fremtiden.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss