Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3395 Stiftelsen Røvær Sjøhus - Bevaring av taket på Røvær Sjøhus

fikk på styremøtet 6. desember 2017 i Stiftelsen UNI kr.200.000 til ovennevnte prosjekt

Røvær Sjøhus ble satt opp på Røvær i 1890-årene. Stiftelsen Røvær Sjøhus ble opprettet i 1985 og befolkningen «overtok» huset. Stiftelsen Røvær Sjøhus er en stiftelse som har som hovedformål å anvende hus og fartøy til å styrke lokalsamfunnet Røvær ved å legge grunnlag for allsidig, sosial og kulturell virksomhet. Røvær Sjøhus eies av Stiftelsen Røvær Sjøhus. Stiftelsen har ansvaret for leirskole, samt noen sosiale/kulturelle arrangement. I tillegg eier de en losskøyte fra 1905, som har vært hjemmehørende på Røvær fra gammalt av.
På sensommeren i år hadde de en grundigere befaring på taket. Det viser seg å være i dårligere stand enn først antatt, og man er nødt til å gjøre noe med det raskest mulig. Det ble avdekket betydelige råteskader i undertak og støtter. Det mangler støtter, og eksisterende støtter er i dårlig forfatning. Etter befaring av Byantikvaren i Haugesund kommune, er man kommet til at restaurering av taket skal skje på «gammel måte», ikke ved å rive.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss