Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3364 Sjølingstad Uldvarefabrik - Brannsikring

fikk på styremøtet 30. august 2017 i Stiftelsen UNI kr. 270.000 til ovennevnte prosjekt

Vest-Agder-museet, avd. Sjølingstad Uldvarefabrik får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til brannsikring

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 30. august 2017 besluttet å innvilge kr. 270.000 til dette formålet

Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894 og var i ordinær drift fram til 1984. Fabrikkanlegget er bevart som et teknisk-industrielt kulturminne med bygninger og produksjonsutstyr. Museet jobber med vedlikehold av kunnskap gjennom produksjon av garn, tepper og andre ullvareprodukter. Hele fabrikkanlegget med inventar og utstyr er et nasjonalt kulturminne med høy kulturhistorisk verdi. Anlegget er komplett, autentisk og et viktig kulturminne, også i nordeuropeisk sammenheng.

Hovedbygget består av fire bygninger som er bygd sammen til én felles bygningskropp: Fargeri 1909, kontorbygg 1912, appretur 1924 og mellombygg 1954.. På baksiden er det et lite verksted. Bygningene inneholder blant annet produksjonsutstyr, råvarer, ferdige produkter, kontor med arkivmateriale, butikk og kafélokale.

Museet forvalter og drifter rundt 100 maskiner og annet tilbehør. Maskinene holdes ved like og kjøres jevnlig. Fabrikken har også egen turbin fra 1913 som generer strøm til oppvarming av fabrikken og produksjonen.

Museet mottar i løpet av året rundt 8 000 besøkende. Dette er både enkeltstående turister og grupper, med hovedvekt på skoleklasser.

I 2016 ble det utarbeidet en risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS-analyse). Ved Sjølingstad Uldvarefabrik ble det avdekket enkelte sikkerhetsrisikoer med hensyn til brann. Det er vanskelig å skaffe nye deler til anlegget.

http://www.vestagdermuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss