Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3241 Veteranskibslaget Stavenes - Kjøp av nye kjettingsakser, overhaling av ankervinsj og bomvinsj

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 233.400 til ovennevnte prosjekt

Restaurering av D/S Stavenes er et av Norges største og lengst pågående restaureringsprosjekt. Levert fra Bergen Mekaniske Værksted i 1904 som lokalrutebåt til daværende Nordre Bergenhus Amts Dampskibe - senere Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane, er «Stavenes» Norskekystens eldste bevarte passasjerdampskip.
I hele 68 år gjorde «Stavenes» tjeneste i sitt ruteområde mellom Bergen og Sogn og Fjordane.

I 1972 ble båten solgt til England. I ganske miserabel forfatning ble båten i 1991 hentet hjem til Norge for restaurering. På slutten av 1990-tallet stoppet arbeidet opp av forskjellige grunner. Etter reorganisering av laget i 2007 ble det ny fart i restaureringsprosessen.

I desember 2016 gikk D/S «Stavenes» teknisk prøvetur på Byfjorden for egen dampmaskin, for første gang på 63 år. Neste mål er ferdig restaurert båt med passasjersertifikat for 100 passasjerer.

Et viktig delprosjekt står nå for tur; å få overhalt og montert sammen ankervinsj, anskaffe to kjettingsakser, få disse montert samt overhale bomvinsj og montere damprør fram til denne.

http:\www.ds-stavenes.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss