Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3235 - HSD Sunnhordland AS - Veteranskipet Sunnhordland - Sikkerhet om bord

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Målsetningen er å tilbakeføre Veteranskipet Sunnhordland til tilnærmet opprinnelig stand fra tidsepoken 1947-1973, og et ønske om å bringe videre skipets historie fra etterkrigstida videre, samt transporthistorien og den viktige rollen skipet hadde i seilingsleia og regionen Bergen - Sunnhordland. Samtidig er det stort fokus på å ivareta sikkerheten om bord i.h.h.t. dagens krav, både med hensyn til brannsikring og sikkerhet omkring besøkende, passasjerer og mannskap.

M/S Sunnhordland ble opprinnelig bygget som ubåtjager og eskorteskip for US Navy i Chicago i 1943. Skipet ble stasjonert ved Gibraltar og seilte under engelsk flagg for Royal Navy frem til slutten av 2. verdenskrig i 1945 - da ble hun levert tilbake til USA.
Etter krigen startet Norge å bygge opp et moderne, effektivt samfunn. På Vestlandet var det et skrikende behov for transport av varer og folk. Her ble ikke mindre enn 6 tidligere ubåtjagere kjøpt av ulike rederier og ombygd til rutefart. Et av disse var HMS Kilchrenan som ble ombygd og fikk navnet M/S Sunnhordland.

M/S Sunnhordland var den gang et av det største, raskeste og fineste lokalruteskipet som gikk i fast rute langs hele kysten fra Nordvestlandet og sørover helt til Danmark.
I 1974 var det norske etterkrigs-eventyret over for M/S Sunnhordland, og skipet ble solgt til Finland.

Skipet ble kjøpt tilbake i 2015, og i november 2016 la M/S Sunnhordland til kai i hjemmehavna på Stord, klar for nye oppdrag på Vestlandet. Skipet har stor, elegant salong med bordplass til om lag 150 gjester forut. Det er også to mindre salonger på hver side med plass til 15-20 gjester i hver. Akterut er det dansegulv og bar, og midtskips finns både dobbelt- og enkelt-lugarer.

For å få på plass godkjente passasjersertifikat og seilingsløyve i 2017, og for at skipet skulle komme i drift som kulturminne, er det viktig å få ferdigstilt prosjekter som gjenstår i.h.h.t. krav om bord.

http:\www.mssunnhordland.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss