Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3233 - Stiftelsen Disen kulturveksttun - Teaterverkstedet - Antikvarisk istandsetting av fasade

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Disen kulturveksttun er en selveiende stiftelse opprettet etter vedtak i Hedmark fylkesutvalg og Hamar kommunestyre i 1988. Stiftelsens formål er etablering og drift av Disen kulturveksttun i Hamar.

Disen Vestre var en av de eldste gårdene i distriktet. Gården ble ryddet lenge før vikingtiden. Arkeologiske funn viser at området rundt Åkersvika var svært viktig både kulturelt og politisk, helt fra merovingertiden. Gården Disen Vestre var i drift til kort tid etter 1. verdenskrig. Da ble den solgt til NSB som opprettet jernbaneskole og bygget gymnastikksal på tomten i 1921. I 1927 ble skolen nedlagt og Norsk Jernbanemuseum ble etablert her. Gymnastikksalen ble utstillingssal for museet. Da Norsk Jernbanemuseum flyttet til sin nåværende adresse, ble bygningen brukt til bedriftsidrett så vel som auksjonslokale. Ut på 1980-tallet framstod bygningen som nedslitt og stygg. Det var på denne tiden at ideen om et teaterverksted på Disen ble født. I 1987 ble Hedmark Teater stiftet og Stiftelsen Disen kulturveksttun deretter etablert. Alle bygningene i tunet ble tatt i bruk til kulturformål. I 2005 fikk den omsøkte bygningen et påbygg og ble oppgradert til blackbox-teatersal med alle nødvendige scenefasiliteter og sitteplass til 130.

Dessverre ble det i forbindelse med oppussing/påbygging for 12 år siden gjort flere feil. Veggene er på et tidspunkt malt med for tett maling som har holdt på fuktigheten i muren og som anses som årsak til at pussen nå faller av.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss