Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2913 Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps - Bil med båreplass og tilhengerfeste

fikk på styremøte 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til kjøp av bil med båreplass og tilhengerfeste

Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps utfører mange søk og redningsoppdrag til lands og til vanns med leteaksjoner, sjøtjeneste og fjelltjeneste. Andre oppgaver er sanitetsvakter, kurs og opplæring, samt generell beredskap og forebyggende arbeid.

Sjøtjenesten til Porsgrunn Røde Kors sørger hver sommer for at det blir tryggere å ferdes til sjøs. De patruljerer hele Telemarkkysten.
Hjelpekorpset er en viktig del av den norske redningstjenesten og den kommunale kriseberedskapen. Hjelpekorpset har mennesker som bruker sin fritiden på å være i beredskap hele tiden for å hjelpe andre som trenger dem. Det går med mye tid til reelle oppdrag, men også til utdanning og trening. Mye av tiden er de i ekstra beredskap for å være nærmere det som skjer. De har sanitetsvakter på forskjellige arrangementer hele året. De bistår ambulansetjenesten og har behov for bil til å behandle og transportere pasienter. De rykker også ut med snøskuter eller ATV for å bringe pasienter til vei og videre til sykehus med bil.

Hjelpekorpset opererer først og fremst i Telemarks skjærgård. I vinterhalvåret har de Fjelltjenesten på Haukeli med sanitetsvakt på Haukelifjell Skisenter. De deltar også i den generelle beredskapen i fjellet i dette området. Her transporteres pasienter over lange avstander på all slags føre- og veiforhold. Siden man ofte må ha med snøskuter eller ATV, er det behov for båre 4-hjulstrekk og tilhengerfeste.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss