Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2912 Stiftelsen Retretten - Kjøp av en bil til bruk i fengselsarbeid

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til kjøp av omsøkt bil av type VW Golf e.l.

Retretten er et gratis tilbud for tidligere alkoholikere, rusmisbrukere, LAR-pasienter og pårørende. Antallet besøkende i Retretten har økt kraftig de siste årene.

Hovedformålet med kurset «Veivalget» er å gi økt kunnskap om temaer som gjør deltakerne best mulig i stand til å integreres i samfunnet etter løslatelse. Kurset har som mål å bidra til at de som sliter med et avhengighetsproblem skal få tilegne seg kunnskap om dynamikken i avhengighet og mulige årsaker til at man en gang begynte med midler med ruspotensiale.

Retretten anser fengslene som en svært viktig arena for etablering av kontakt med brukere, og ønsker derfor å tilrettelegge best mulig for at eksisterende personalressurser og rammer kan imøtekomme de stadig flere forespørslene. Imidlertid fordrer dette at man lettere kommer seg rundt til fengslene i Østlandsområdet. Retretten har ingen bil til disposisjon i arbeidet. De fleste benytter derfor kollektive transportmidler som gjør det vanskeligere å kombinere besøk/tilbud ved fengslene utenfor Oslo by. En egen bil vil gi større muligheter til å møte etterspørselen på disse tjenestene, som er unike i denne sammenheng.

http://www.retretten.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss