Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2054 Dag Olav Ausland - Skifte av tak på Moensgården

fikk på styremøte 06. februar 2014 i Stiftelsen UNI kr. 80.000 til skifta av tak på Moensgården

Den omsøkte bygningen er hovedhuset til Moensgården, hvor de kjente båtbyggeriene har sitt utspring fra. Byggeår er ca. 1750. Fra 1838 har det vært to eiere og etterkommere av disse bor fortsatt i hver sin del av boligen. Huset er en svært viktig del av kulturmiljøet sammen med båtbyggeriene. Kommunen arbeider med å få frem reguleringsplan for Moen hvor det vil bli lagt inn en hensynssone for bevaring av bygningen.

Huset har sitt originale preg, men har blitt modernisert med nye takstein og beslag rundt 1980. En del brekkasje har medført lekkasje, også runde pipebeslag.
Det er nå et ønske å bytte takstein til gamle tegl som originalt. Det skal legges nye takrenner og beslag i sink, samt reparasjon av pipe over tak.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss